Fiskedestination lättar ankar med ny tv-säsong

Johan Broman kastar loss med nya avsnitt av Fiskedestination.

TV-serien Fiskedestination är tillbaka med en ny säsong. Det första programmet sänds tisdagen 19 mars, och det utlovas en vassare produktion i år.

Det är Johan Broman, producent och programledare, och hans team som rest land och rike runt i jakten på spännande fiske. Med sig på resorna har han haft ett film- och redigeringsteam från Dry Fly Stories, vilket enligt Johan Broman inneburit en högre nivå på produktionen.

– Årets säsong bjuder på allt från lax, gädda, regnbåge och abborre i Blekinge, pionjärfiske i Afrikanska Guinea Bissau och strömfiske i Sorsele, till isfiske i Arvidsjaur och havsöring i Stockholms skärgård, säger Johan Broman till Fiskejournalen.

Programmen sänds på TV4-Gruppens kanal Sportkanalen klockan 22:30 på tisdagar, med två repriser följande vecka, och senare även på TV4 Play.

Här är säsongens alla episoder:

Episod 1, gäddfiske i Karlskrona skärgård i Karlskrona kommun. Episod 2, regnbåge i Brokamåla och Harasjömåla i Olofströms kommun. Episod 3, lax/havsöring i Mörrumsån och gäddfiske i Eriksberg i Karlshamns kommun. Episod 4, laxtrolling utanför Hanö i Sölvesborgs kommun. Episod 5, abborre och gädda i Ronneby kommun. Episod 6-8 pionjärfiske i Guinea Bissau, Afrika. Episod 9, trolling och strömfiske i Strömsunds kommun. Episod 10, strömfiske i Sorsele Kommun. Episod 11, isfiske i Arvidsjaur kommun. Episod 12, havsöring i Stockholms skärgård.

Läs om rovfiskarnas betydelse:

Varför är ett stark rovfiskbestånd viktigt för våra sjöar?