Hemlig metod bakom Pontus ledarfisk i Höstborren

Pontus slog till med drömfisk genom hemlig metod.
ANNONS

Höstborren, TheBig5, har fått en ny ledare när det gäller längsta fisk. Det är Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing, Team Scandia och Garmin, som visar var skåpet ska stå med en riktig troféborr

Han och det övriga teamet tänker köra ända in i kaklet när det gäller TheBig5, och det visade de med eftertryck efter helgen när drömborren bärgades. Den vägde hela 2039 gram och mätte 51 centimeter.

Pontus berättar med egna ord:

”Total magi. Nytt PB och två drömgränser har blivit förverkligade. När jag var 8 år fick jag av min mosters kille en näve vita curlytails och instruktioner hur man jiggfiskar istället för att meta, som man mest gjorde då. Sedan den dagen har jag spinnfiskat abborre nu snart i 36 år, och nu var det dags, en magisk borre satt krokad på mitt spö. Den 51cm långa och 2030gr tunga firren plockade upp mitt bete från botten och mothugget satt perfekt.  Nu ser jag fram emot en fortsatt underbar sportfiskehöst, årets höjdpunkt. Räkna med oss, Pontus, Austin, Dejan i Team Scandica/Westin/Garmin, i årets upplaga av Big5, ända in i kaklet som det så modernt heter ”.

Så till den givna frågan: Vad högg jätteborren på?

– Metod och bete håller vi för oss själva tills tävlingen är avgjord, då det är en i Sverige okänd metod och visat sig vara outstanding på höstborrar, säger Pontus Bengtsson hemlighetsfullt.

All info om Höstborren/TheBig5 hittar ni här:

Här kan ni även läsa om ledarteamets supersvit:

Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren

Publicerad: 25 October 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS