Internationellt praktverk om laxen – med svenska inslag

Yasuji Sugai släpper en ny spännande bok.
ANNONS

Den japanska fotografen Yasuji Sugai har gett ut ännu ett magnifikt praktverk om lax och laxfiske. Nya boken ”I am Salmon” är ett måste för laxälskaren.

Yasuji Sugai i sitt rätta element.

Yasuji Sugai började sin karriär som äventyrare och bergsklättrare i Japan och är känd för att ha gett vildmarken en plats i den japanska pressen. Han har under många år varit chefredaktör för olika utomhustidningar, men för varje år som har gått, har Yasiji Sugai blivit mer och mer uppslukad av lax och laxfiske. Idag spenderar han större delen av sitt liv med att åka jorden runt och fotografera lax och laxfiske i olika situationer. Hans första bok hette ”Salmon Dance” och var banbrytande med sitt exklusiva format och konstnärliga utförande. Den nya boken har titeln ”I am Salmon” och är en antologi med texter från olika lax- och fiskeprofiler världen över.

Båda böckerna är fyllda av hans dynamiska och uttrycksfulla bilder. Men om den förra boken hade ett mer konstnärligt utryck, visar den senare även Yasugis kvalitéer som reportagefotograf. Traditionellt naturfoto med en touch av japansk estetik där detaljer och komposition är bärande, kan beskriva hans stil.

Som författare medverkar bland annat svenskarna Håkan Stenlund och Martin Falklind samt internationella profiler som Arni Baldursson, Bill Quarry, Tarquin Millington-Drake, Manfred Raguse och många andra kända sportfiskeprofiler.

De exklusiva samlarböckerna ”I am Salmon” och ”Salmon Dance” kan beställas på ufo-artistic.Co.jp

Spana även in fiskefilmaren Rolf Nylinder:

Önskad öringpepp från filmaren Rolf Nylinder

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 30 January 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS