Kinnekulleträffen inställd – svenska mästarna utsedda

Team Karlsberg vann fredagens ersättningsutmaning Big Fish, med en lax på 10,3 kilo. Foto: Kinnekulleträffen
ANNONS

I sista stund togs beslutet att ställa in klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen, på grund av coronaviruset. Det innebär att segrarna i Swedish Trolling Masters kan utses redan nu.

Arrangörerna av Kinnekulleträffen hade samråd med Götene kommuns säkerhetssamordnare, och de såg en risk i att folk från andra delar i landet åkte till Hällekis, dels för smittspridning och dels för att eventuellt insjuknade deltagare skulle belasta vården i fel del av landet. Som plåster på såren arrangerades istället en frivillig ”BIG FISH”-tävling för de team som var anmälda till Kinnekulleträffen.

Team Locos är Svenska mästare i trolling.

– Fredagens största var en lax på 10,3, som fångades av team Karlsberg som gick ut från Laxhall. Lördagens största var en lax på 10,35, som fångades av Team Forsbacken som gick ut från Spiken (Lidköping). Söndagens största var en lax på 8,3 som fångades av team No Fish som gick ut från Hällekis, berättar Fredrik Andersson i arrangörsstaben.

Med ett inställt Kinnekulleträffen så blev det bara fyra deltävlingar i SM-serien, Swedish Trolling Masters. Det innebär att ställningen efter Laxcup Vättern också blir slutresultatet. Guldmedaljörer är Team Locos med 90 poäng, silvermedaljörer Team F.I.S med 71 poäng, och bronsmedaljörer Team Bertan/Lowrance med 58 poäng.

Frågan är om det blir några ändringar inför nästa års upplaga av Kinnekulleträffen?

– Nejdå, alla team som är anmälda till årets tävling är anmälda till nästa års tävling. Vi hoppas bara på ett coronafritt läge, hälsar Fredrik Andersson.

Läs även om andra storlaxar:

Klassisk rulltömning när Team Bertan fick drömlaxen

 

Publicerad: 23 April 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS