Stumhugg var 15-kilosgädda

Isac Borell med stumhugget som var en gädda på över 15 kilo.

Kallt, blåsigt och trögt. Ingen hade väl ifrågasatt beslutet om Isac Borell och Jesper Wall hade avbrutit fisket och åkt hem. Men de höll på en stund till – och fick en makalös belöning.

Det var i mitten av november som Isac Borell och Jesper Wall från östgötska Kisa fick belöningen för sina många timmars slit på sjön. Upp i båten kom till slut gäddan som de bara kunnat drömma om: 15,46 kilo.

Isac berättar själv om den magiska dagen:

”Jag och Jesper har varit ute och fiskat mycket nu den senaste tiden och försökt fånga en 10+gädda. När vi kom ut den morgonen så var det rätt segt. Det var ganska kallt och blåste lite. Efter några timmar fiske så bestämde vi oss för att fiska på en vass som ser riktigt het ut, sätter på en wolfcreek curly tail. Det dröjde inte länge till jag fick ett sjukt stenhårt hugg som jag tyvärr tappade, så vi bestämde oss för att åter komma dit efter några timmar. När vi kommer tillbaka får jag snabbt ett hugg igen som jag aldrig kommer glömma. Det tar stumt i lina och spö. Kan knappt dra upp gäddan. När jag och Jesper ser gäddan inser vi direkt att det är 10+ och drar fram håven för att ta upp den. Slutar med att vikten är 15,46 kg och längden är 125,6 cm, helt magiskt!”.

Grattis till en fantastisk fisk, och tack för berättelsen säger vi på Fiskejournalen!

Läs även om isfisket efter gädda som kommit igång:

Istiden är här – låt festen börja!