Att drilla storöring är en utmaning i sig. Adam Sjöström tackade för kampen genom att sätta tillbaka sin drömfisk – vilket också var en utmaning … " /> Glädjetårarna nära efter öringen som var dubbel utmaning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Vilken vacker fisk som Adam Sjöström bidrog med i Havsöringsutmaningen! Foto: Privat
Glädjetårarna nära efter öringen som var dubbel utmaning

Att drilla storöring är en utmaning i sig. Adam Sjöström tackade för kampen genom att sätta tillbaka sin drömfisk – vilket också var en utmaning …

Det hela handlar om Havsöringsutmaningen i Ljungan, där alla som sätter tillbaka vilda öringar denna säsong har chansen att vinna fina priser. Adam Sjöström måste anses vara en god ambassadör för den utmaningen efter sitt fantastiska fiskafänge.

Han berättar för Fiskejournalen om silverfisken som kan vara guld värd:

– Jag gick in och kikade på den rådande vattenföringen från kraftverket i Viforsen och såg att det gick så pass bra med vatten så jag kunde fiska av ett spot som jag vet är riktigt hett, men bara om det går tillräckligt med vatten. Packade grejerna och drog iväg och precis som jag förutspådde började det bra. Efter fjärde kastet var den första landad, en hyfsad bit på cirka 3 kilo, inte nystigen dock, men i bra kondition.

Han nötte på där i 45 minuter till utan vidare utdelning, då ringde hans polare Linus och frågade om de skulle sammanstråla, så Adam vandrade upp en bit för att inte avslöja den exakta positionen för hans hotspot.

FICK SYN PÅ STORA FISKAR

– I vanlig ordning gick vi en liten bit efter älven för att analysera vattnet och lade märke till en ”head&tail” av en blank och bättre fisk, så vi stannade upp och kikade vidare och det tog inte lång tid innan vi såg nästa, också den i större kalibern, så vi bestämde oss för att fiska på dem. Vi antog att det kunde vara ett steg med nyfisk på väg upp, väderförhållandena var perfekt bortsett från en och annan vindby med innehållande hagel.

Kamraterna fiskade på platsen i 15 minuter utan ett pet på grejerna, och precis när Adam tappat förhoppningarna om ett eldorado med större blänkare small det till i grejerna.

– I första sekunden tror att det är en förbipasserande flytstock som fastnat, men svarar ändå med ett rappt mothugg av ren reflex och rullen börjar skrika storfisk. Linus inser att jag har någonting stort på kroken och vevar upp blixtsnabbt för att kunna assistera. Jag backar upp en bit på land och följer med fisken 20 meter nedströms då den vägrar stanna, men till slut tar det stopp, och jag börjar pumpa in den, men så fort jag får in den lite grundare närmare land så rusar den ut lika snabbt igen.

GLÄDJETÅRARNA NÄRA

Med ett personligt rekord på 7,3 kilo sedan några år tidigare kände Adam att det här var en fisk av liknande rang – och han hade rätt. Till slut efter drygt 10 minuters dragkamp kunde de bärga in silvret på land.

– Det var nästan så jag klämde fram en glädjetår när jag fick skåda det bastanta chromet, men hade ingen tid för hopp och lek, snabbt fram med vågsäck och måttband och min första nystigna öring för året landade på 6 850 gram samt 89 centimeter. Jag fick ännu ett minne för livet, fisken fick återse friheten och Linus en fjällig highfive.

Tack för storyn Adam – och lycka till i utmaningen om priserna också!

Läs om Havsöringsutmaningen här:

Nytt grepp: Sätt tillbaka vilda öringen och vinn ett pris

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta