Fiskejournalen berättade för en tid sedan om David Nilsson från Sunne, som flötmetade upp en 195 centimeter lång hälleflundra. Nu kommer nästa rapport från Å i Nordnorge, och den här gången gungar det till ordentligt. " /> Havsgiganten bröt av spöt – 238 centimeter lång! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Havsmonstret som bröt av spöt. Foto: Nordic Sea Angling
Havsgiganten bröt av spöt – 238 centimeter lång!

Fiskejournalen berättade för en tid sedan om David Nilsson från Sunne, som flötmetade upp en 195 centimeter lång hälleflundra. Nu kommer nästa rapport från Å i Nordnorge, och den här gången gungar det till ordentligt.

Fångstmannen Christer Carlund med jättefisken.

Det är gänget i Nordic Sea Angling som kan bokföra ännu en gigant – rättare sagt den tredje största fisk som noterats i deras regi. Det var Christer och Maria Carlund som hängde med en av deras båtar, och det blev en fisketur som de sent lär glömma.

Så här skriver Nordic Sea Angling om dramatiken:

”Klockan var strax efter 10 på morgonen när vi lämnade hamnen och körde söderut. Väl på plats hade vi lite stökigare sjögång än dagen innan, men fortfarande helt okej och väldigt varmt. Ganska lugnt större delar av dagen men kunde ändå ha lite hopp om flundra då det kom en fisk med lite längre mellanrum i de olika båtar som låg i vårt område. Till slut så säger Christer att nu drar det iväg här, och jag såg med detsamma att nu hade vi en flundra på kroken efter en ganska kort kamp kunde jag säkra en fin första flundra för dagen som mättes till 90 centimeter, vilket blev Christers första hälleflundra någonsin. Efter cirka 30 minuter senare så säger Christer igen att nu sitter jag i botten… men kan väldigt snart konstatera att så var inte fallet, utan denna gång har ett monster tagit hans agnfisk! Det tog inte många sekunder innan vi på detta får ett spöbrott med monsterfisken i andra ändan vilket gör denna kamp till en näst intill omöjlig, men efter ett riktigt bra samarbete mellan alla i båten kunde vi efter 35–40 minuter säkra ett solklart nytt årsbästa på NSA-kamp Å”.

Fisken mätte alltså hela 238 centimeter, vilket gör att den tangerar tredjeplatsen till största fisk som fångats på Nordic Sea Angling! Efter lite foton fick de alla se denna magiska fisk simma tillbaka med kraftiga fentag ner mot djupet igen.

Läs om fler jätteflundror:

David metade upp jätteflundra under sin bröllopsresa

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta