Det hettar till ordentligt i den riksomfattande tävlingen Sommargäddan. Ny toppfisk är nu Jimmy Erikssons bjässe på 130 centimeter, och frågan är förstås vem som ska hinna bräcka det innan finalen? " /> Kaos höjer ribban till 130 centimeter i Sommargäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Jimmy Eriksson i Team Kaos med 130 centimeter lång gädda, som var den längsta i grundomgången. Foto: Privat
Kaos höjer ribban till 130 centimeter i Sommargäddan

Det hettar till ordentligt i den riksomfattande tävlingen Sommargäddan. Ny toppfisk är nu Jimmy Erikssons bjässe på 130 centimeter, och frågan är förstås vem som ska hinna bräcka det innan finalen?

Att det var Jimmy Eriksson som bärgade den 14,9 kilo och 130 centimeter långa gäddan är ingen större skräll. Han är nämligen medlem i fjolårsvinnarna Team Kaos Fishing, och nu har teamet visat att de vill utmana om segern även i år.

Så här beskriver fångstmannen ögonblicket när storgäddan klev på:

– Det bara smäller i spöt och det känns som något vill slita allt jag håller i ur näven. När jag får syn på vad som tagit min Pigshad förstår jag varför jag kände som jag gjorde! Efter en hård kamp, där jag såg fisken fleralet gånger alldeles vid båten låg hon till slut där i håven! En dag jag aldrig glömmer, en fisk jag bara kunde drömma om.

Än så länge har dock Team Kaos Fishing en bit kvar till ledarna i Sommargäddan, som är Savage Gear Northern Influence med hela 596. Följ hela händelseutvecklingen här på tävlingens hemsida!

Missa inte bildspelet om udda gäddor:

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta