Här kommer ett grepp som vi hoppas att fler kommuner nappar på. Skellefteå kommun delar ut gratis fiskekort till alla under 16 år i sommar. " /> Kommun satsar – gratis fiskekort för ungdomar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Fiska mer för hälsans skull – men se till att lösa fiskekort!
Kommun satsar – gratis fiskekort för ungdomar

Här kommer ett grepp som vi hoppas att fler kommuner nappar på. Skellefteå kommun delar ut gratis fiskekort till alla under 16 år i sommar.

Genom det nya Ungdomsfiskekortet får alla ungdomar under 16 år möjligheten att fiska i stora delar av Skellefteå kommun, helt kostnadsfritt, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Fiskekortet kan hämtas ut från och med 1 juli, och ger tillgång till hundratals fiskevatten inom de fiskevårdsområden som anslutit sig.

– Syftet med kortet är att främja fiskeintresset bland barn och unga. Fiske är dessutom mycket mer än bara själva fångsten. Det är en gren av friluftslivet och ett sätt att umgås, uppleva naturen och koppla av. Med ett fiskekort som gäller i många områden vill vi också ge ungdomarna möjlighet att utforska nya fiskevatten och uppleva den stora bredd av fina fiskevatten som våra lokala fiskevårdsområden erbjuder, säger Johannes Lindberg, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Ungdomsfiskekortet löses på Skellefteå Turistcenter, och på www.skelleftea.se/fiske finns det information om vilka fiskevatten och regler som gäller för kortet.

Vi på Fiskejournalen uppmuntrar samtidigt alla fiskande ungdomar att vara med i den populära Artjakten 2019, som du kan läsa om här!

Läs om fiskefestivaler i norr:

Flugfiskefestival flyttar till Kraddsele – storöringens rike

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta