Martin Johansson från Asarum åkte långt norrut med siktet inställt på både svensk och norsk havsöring. Det blev en minst sagt lyckad inledning på turnén – en öring på över 6 kilo. " /> Martins nötande gav Norrlandsguld på över 6 kilo! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Norrlandsguld i händerna. Martin Johansson med öringen på 6,17 kilo.
Martins nötande gav Norrlandsguld på över 6 kilo!

Martin Johansson från Asarum åkte långt norrut med siktet inställt på både svensk och norsk havsöring. Det blev en minst sagt lyckad inledning på turnén – en öring på över 6 kilo.

Det hela skedde i en Västerbottnisk älv, där isen precis släppt greppet om landskapet. Trots att det bara var 3 plusgrader i vattnet så härdade Martin och fiskekamraten Tomas Jonsson ut tillräckligt länge för att fånga den magnifika fisken.

– Man kan väl säga att vi går och nöter av älven med både fluga och spinn. Vissa platser går det inte ens att fiska tvåhands flugspö och är till och med besvärliga att fiska med spinn. Det var iallafall en sån plats jag fick den på, med spinnspö, rapporterar Martin Johansson från vårflodens domäner.

Den 76 centimeter långa och 6,17 kilo tunga havsöringen var dock inte nytt personligt rekord, men ändå en väldigt välkommen gäst i håven.

– Den högg långt ner på ett stryk som så smått började övergå till nästa forsnacke. Det blev en stunds dragkamp men till slut var den snäll nog att simma uppströms så vi kunde landa den. Mätning, vägning, snabbt foto och den simmade sedan piggt tillbaka, säger Martin Johansson som sedan styrde kosan mot Norge och fiske efter havsöring på kusten.

Läs om laxarna i Hälsingland:

Harmoni vid Harmångersån – första vildlaxen på flera år

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta