Italienaren Enrico Pini är en sann inspiratör när det handlar om flugfiske efter gädda. Såklart måste vi rapportera om hans senaste bedrift – en gädda på hela 134 centimeter! " />
Annons
Se när flugornas herre levererar ny monstergädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Enrico Pini med 134 centimeter lång gädda. Foto: Privat
Se när flugornas herre levererar ny monstergädda

Italienaren Enrico Pini är en sann inspiratör när det handlar om flugfiske efter gädda. Såklart måste vi rapportera om hans senaste bedrift – en gädda på hela 134 centimeter!

Fiskejournalen har berättat om guiden Enrico Pini flera gånger, bland annat i samband med att han fångade en gädda på 18,4 med flugspö i det sydengelska vattnet Chew Valley. Den gäddan mätte 116 centimeter – vilket är betydligt kortare än hans senaste skalp.

Det var under en guidning vid sjön Cenrto Cadore i slutet av augusti som Enrico lurade en närmast episk bjässe med flugspöt. Enrico beskriver kampen som dramatisk men ganska snabbt, det var först när fisken låg i fångstnätet som den insåg allvaret och exploderade. Det smått chockade sällskapet lyckades dock mäta gäddan under någorlunda kontrollerade former, och även filma återutsättningen.

– En otrolig gädda, omöjlig att föreställa sig, summerade Enrico när han själv berättade om händelsen på sin Facebook.

Enrico berättar att detta var hans andra gädda över drömgränsen 130 centimeter, och vi får nog gräva djupt i historien innan vi hittar ett liknande exemplar som fångats med flugspö.

Här nedan ser du bjässen i all sin prakt när den släpps tillbaka efter mätning och fotografering:

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
PO Johannesson med sin drömöring, som han fick strax efter havsabborren. Foto: Stefan Svensson
PO fick oväntat silver och guld på Västkusten

Vi på Fiskejournalen är svaga för bonusfiskar, alltså oväntade fångster som kan bli minnen för livet. Vår medarbetare PO Johannesson kan nu själv rapportera om ett synnerligen oväntat men lyckat fiske från Västkusten.

Oväntat silver! Foto Stefan Svensson

Så här berättar PO Johannesson om en minnesvärd fisketur, under en av havsöringsfiskets sista dagar på västkusten.
– Jag blev medlockad av fiskebroder Jimmy Svensson på ett fiske jag sällan kör – havsöring, och jag ångrar mig inte. Först en stor fisk som small på det snabbfiskade draget och sedan borrade djupt. Med min begränsade erfarenhet av västkustens öringar trodde jag det var en havsöring – tills något blankt närmade sig land. Id – var först den sekundsnabba tanken? På västkusten …
Sedan såg PO att den hade en spetsig ryggfena, och då förstod han att det var en havsabborre – den första i hans liv. Vikten uppskattade han till cirka 2 kilo.

STENHÅRT HUGG
En knapp halvtimma senare var det dags för nästa iögonfallande fångst.

– Jag får en ”sälvåg” bakom betet följt av ett stenhårt hugg, som jag bommar lika snabbt. Bakom mig hör jag Jimmys kusin Stefan som var med och guidade oss: ”Jäklar vilken öring”.
Nytt kast två meter bortom den tappade fisken, ett stenhårt hugg i samma sekund som draget landar. Sedan en fight med en storprofilad fisk där jag vrålar rakt ut ”vad är det – en pigghaj?”
Sedan såg PO tydligt den spolformade kroppen komma närmare land och insåg att det var en drömöring.
– Kalabalik och en sprängd håv senare, en öring på 70 centimeter, uppskattad vikt cirka 3,5 kilo. En magisk dubbel, konstaterar en nöjd PO Johannesson.

Tack för storyn säger vi på redaktionen, och uppmuntrar även er andra att rapportera in bonusfångster som tåls att berättas om.

Du kanske även gillar detta