Italienaren Enrico Pini är en sann inspiratör när det handlar om flugfiske efter gädda. Såklart måste vi rapportera om hans senaste bedrift – en gädda på hela 134 centimeter! " />
Annons
Se när flugornas herre levererar ny monstergädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Enrico Pini med 134 centimeter lång gädda. Foto: Privat
Se när flugornas herre levererar ny monstergädda

Italienaren Enrico Pini är en sann inspiratör när det handlar om flugfiske efter gädda. Såklart måste vi rapportera om hans senaste bedrift – en gädda på hela 134 centimeter!

Fiskejournalen har berättat om guiden Enrico Pini flera gånger, bland annat i samband med att han fångade en gädda på 18,4 med flugspö i det sydengelska vattnet Chew Valley. Den gäddan mätte 116 centimeter – vilket är betydligt kortare än hans senaste skalp.

Det var under en guidning vid sjön Cenrto Cadore i slutet av augusti som Enrico lurade en närmast episk bjässe med flugspöt. Enrico beskriver kampen som dramatisk men ganska snabbt, det var först när fisken låg i fångstnätet som den insåg allvaret och exploderade. Det smått chockade sällskapet lyckades dock mäta gäddan under någorlunda kontrollerade former, och även filma återutsättningen.

– En otrolig gädda, omöjlig att föreställa sig, summerade Enrico när han själv berättade om händelsen på sin Facebook.

Enrico berättar att detta var hans andra gädda över drömgränsen 130 centimeter, och vi får nog gräva djupt i historien innan vi hittar ett liknande exemplar som fångats med flugspö.

Här nedan ser du bjässen i all sin prakt när den släpps tillbaka efter mätning och fotografering:

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta