" /> Streetfiske för unga i Malmö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarnas Amir Rastkerdar med en grann kanalabborre från centrala Malmö. Foto: Sportfiskarna.
Streetfiske för unga i Malmö

I vår har barn och ungdomar chansen att fiska tillsammans med Sporfiskarnas ungdomsledare i Malmö kanal. Satsningen kallas Street Safari och pågår de flesta måndagar och torsdagar ända fram till sommarlovet.

Streetfiske blir allt hetare och många städer erbjuder ett fantastiskt fiske längs kajerna. Ett bra exempel är Malmö, vars kanal är full av stora och huggvilliga abborrar.

Med start på torsdag välkomnas alla i åldern 10-17 år till kostnadsfritt fiske i Malmö kanal tillsammans med Sportfiskarnas duktiga ungdomsledare. Förutom att man lär sig ett omväxlande fiske är chansen stor att man får nya kompisar.

”kidsen får möjlighet att prova fiskelyckan samtidigt som det skapar gemenskap och glädje”

– Streetfisket ger en inblick om kanalens välkända abborrar och att kidsen får möjlighet att prova fiskelyckan samtidigt som det skapar gemenskap och glädje, hälsar Amir Rastkerdar, regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna.

Läs mer här och här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
39 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta