Tommie Magnusson tillhör toppgänget bland svenska abborrfiskare. Så när han sätter personligt rekord så fattar ni själva att det är extraordinärt. Och visst var den långt ifrån ordinär – den fantastiska abborren på hela 2 460 gram. " /> Tommie toppade galna veckan med monsterfisk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Tommie Magnusson med drömborren på 2,4 kilo.
Tommie toppade galna veckan med monsterfisk

Tommie Magnusson tillhör toppgänget bland svenska abborrfiskare. Så när han sätter personligt rekord så fattar ni själva att det är extraordinärt. Och visst var den långt ifrån ordinär – den fantastiska abborren på hela 2 460 gram.

Tommie Magnusson och Daniel Nilsson i Westinfishing fiskade sig ända upp till silverplats i prestigefyllda Predatortour Sweden helgen 26–28 april. Frågan är om han ens hann tvätta kampkläderna innan det var dags för nästa batalj – nämligen den med storabborren som ger eko i hela Sportfiskesverige.

Och det bör noteras att den inte fångades i Kalmarsundområdet, som står för de flesta noteringarna över 2-kilosgränsen, utan den fångades tvärtom i en klar djupvattensjö.

Måtten var 51 centimeter och 2 469 gram – vilket alltså var nytt personbästa.

– Just fångstögonblicket var helt galet. Fruktansvärt stark fisk, som högg ungefär 10 meter från båten. Jag kände direkt att denna fisk kan vara hur stor som helst, och det kändes som en evighet innan jag ens såg fisken första gången, berättar Tommie för Fiskejournalen.

Monsterabborren högg på en Shadteez 10cm  från Westin, riggad med en 12.5g jiggskalle.

– Väldigt skön känsla när alla timmar och sökande efter optimala vatten ger resultat. Man ska komma ihåg att det faktiskt finns stora abborrar på andra ställen än ostkusten, det är bara att ge det tid, konstaterar Tommie Magnusson.

Stort grattis säger vi på Fiskejournalen – och nu undrar vi vem som klarar av att bräcka den borren under 2019?

Läs även om den magiska mörten:

Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta