Oftast handlar nya världsrekord om blygsamma höjningar med några hekto, eller ibland gram. När den ryska sportfiskaren Ilya Sherbovic satt ett nytt potentiellt världsrekord på taimen så handlade det rätt och slätt om kross. " /> Makalös höjning av världsrekordet på taimen? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ilya Sherbovich med den potentiella rekordfisken på drygt 114-pound. Foto: Från IGFA
Makalös höjning av världsrekordet på taimen?

Oftast handlar nya världsrekord om blygsamma höjningar med några hekto, eller ibland gram. När den ryska sportfiskaren Ilya Sherbovic satt ett nytt potentiellt världsrekord på taimen så handlade det rätt och slätt om kross.

Det är organisationen IGFA som meddelar att det gungat till ordentligt i deras inrapportering, men en taimen på drygt 114 pound, alltså strax över 52 kilo. Det hela skedde i ryska floden Tugur River, som är känd för att leverera taimen i rekordformat.

Faktum är att Ilya Sherbovic tidigare innehaft världsrekordet på flugfångad taimen med en fisk på 30,4 kilo. Förra året satte Matthew Sloat ett nytt världsrekord med 45,8 kilo, och nu återtog alltså Ilya Sherbovic tronen med besked. Under resan fångade han även fiskar på 46 kilo och på 44 kilo, vilka ändå hamnade i skuggan av bjässen på 52 kilo. Nu återstår det att se om fisken registreras som världsrekord, efter obligatorisk granskning.

Även denna gång skedde det hela med flugspö – och vi kan ju bara fantisera om vilken fight det måste ha varit …

Läs om dystra rapporter om svenska storöringar:

https://www.fiskejournalen.se/skrackrapport-mytomspunnen-stororing-nara-utrotning/

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta