Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Politiker mot vattenkraft

Sven-Olof Karlborg (FP): "Vattenkraften måste anpassa sig till modern miljölagstiftning."

Allt fler politiker tycker till om kraftbolagen och deras brist på ansvarstagande för vattenmiljön. Senast i raden är Sven-Olof Karlborg (Fp). Han menar att de ”åker snålskjuts på en föråldrad lagstiftning”.
Fiskejournalen har tidigare rapporterat om att allt fler politiker får upp ögonen för vattenkraften, dess miljökonsekvenser och deras närmast ovilja att bygga fiskvägar.
Smålandsposten intervjuar Sven-Olof Karlborg (Fp) och han är väldigt kritiskt till kraftbolagens agerande.
– Kraftbolagen åker snålskjuts på en föråldrad lagstiftning. Nu är det dags att tvinga in dem i framtiden och att de tar ansvar för och hänsyn till miljön, säger Sven-Olof Karlborg till Smålandsposten.
Läs hela artikeln.
Tidigare utspel från politiker hittar du här och här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta